top of page

Over Olivia

Mijn naam is Olivia Jones. Ik ben 35 jaar, gehuwd en moeder van 2 enthousiaste kinderen. 

In 2006 startte ik de opleiding vroedkunde aan het K.H.B.O. te Brugge. Na het behalen van mijn diploma kon ik aan de slag op de N.I.C.U. in het AZ Sint Jan te Brugge. Deze dienst staat beter bekend als intensieve zorgen voor de pasgeboren prematuur of voldragen baby. Het werd me vrij snel duidelijk hoe gepassioneerd ik ben in het zorgen voor mensen.

 

Die kleine wezentjes die ooo zo fragiel en kostbaar zijn nam ik graag onder mijn hoede. Naast het instaan voor de zorg van de baby werd van ons verwacht dat we ook de ouders onder onze vleugels namen. Op de N.I.C.U. leerde ik dat pijn tastbaar en voelbaar is. Je ziet het van dichtbij maar voelt het kilometers ver. Ik leerde wat intens geluk is en wat lijden is. Wat zorgeloos leven is en wat overleven is. De N.I.C.U. is een eiland waar tussen geluk en verdriet een fijne lijn is. 

 

Na enkele jaren kon ik zelf ondervinden wat het was om van een kleine spruit onvoorwaardelijk te houden. Wat daarbij kwam kijken was onbeschrijfelijk. Mijn kleine meisje was geboren en belandde i.p.v. in mijn armen in een couveuse. Ik stond plots aan de andere kant. Waar was mijn gelukzalig gevoel? Ik werd ontslagen uit het ziekenhuis en kwam thuis in een wereld waar geen baby was maar ook geen zwangerschap meer. Ik stond precies op dezelfde plaats als waar ik 8 maanden geleden stond. Een enorme leegte kwam op mij af en maakte mij gevoelloos voor een tijd. Dit werd een ommekeer in mijn loopbaan. Mijn inlevingsvermogen was altijd al een troef om mij te ontfermen over zowel de baby als de ouders maar nu was ik nog meer gedreven. Ik wou een vroedvrouw zijn met de finishing touch! Voldoening kreeg ik pas als ik een glimlach op de ouders hun gezicht kon toveren. Foto’s werden vaak getrokken zodat de ouders toch een glimp konden opvangen van gemiste momenten. Ik stimuleerde ouders om hun kind skin to skin te knuffelen en het contact zo intens als mogelijk te maken. Bij verdriet was ik een schouder om op te huilen om de ouders daarna weer moed te geven om door te gaan. Ik wou het de ouders zo gemakkelijk mogelijk maken en dat kon ik tot ze naar huis vertrokken. Er restte me enkel de vraag “wat als ze thuiskomen, kan iemand ze opvangen en begeleiden?”.

image0.jpeg

Na 6 jaar beëindigde ik mijn carrière op de N.I.C.U. om vrouwen te ondersteunen tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Opnieuw legde ik de lat hoog en wil voor jullie niet enkel een vroedvrouw zijn die vroedkundige zorgen toedient. Ik wilde er zijn om het jullie zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dat deed ik ook maar ik was steeds zoekende. Ik werd in 3 jaar twee keer moeder van gevoelige kindjes die slecht sliepen. haha! Dat is een understatement. Ze sliepen niet! Ik combineerde mijn job als zelfstandige vroedvrouw met een job in het ziekenhuis op de dienst medische beeldvorming. 

MERRY CHRISTMAS everyone!!! #nowords #fa

Ik was op, maar ik wou zoveel in mijn leven op dat moment dat ik door ging. Ik wou vooral geen mensen teleurstellen

In mijn hoofd klonk een stemmetje die me zei dat het nooit genoeg was. Wat ik was en wat ik deed, was niet goed genoeg. Ik was op zoek naar bevestiging en wou zo graag horen dat ik ok was en dat wat ik deed goed genoeg was. Van die enthousiaste jonge mama bleef niet veel vuur over. 'Nee' zeggen stond niet in mijn woordenboek. Ik werd geleefd en ik besefte amper dat ik leefde. Perfectionisme nam de bovenhand. Zo ging ik door tot op het moment dat ik een boek las die mijn basisprogrammatie voor mijn neus hield. Alle levenslessen, alle overtuigingen die ik had meegekregen vanuit mijn opvoeding deden mij dagelijks over mijn grenzen gaan zoals 'alleen harde werkers maken het in het leven' of 'het kan altijd beter' kwam ik onder ogen.

Ik maakte mijn levenswerk van een herprogrammatie. Een laagdrempelig online traject om jouw programma onder ogen te zien en jouw brein te trainen om vrijheid in je denken te creëren. Je losmaken van alles wat je tot nu toe deed om geliefd te zijn, doet zoveel met een mens en is de weg naar 100% gelukkig zijn. 

Ik ben er voor elke HARTwerkende mama en elk kind want moederschap is je gewoon elke dag opnieuw keihard geven. Ook ik vond mijn leven sinds ik moeder werd en stuk moeilijker. Mijn kinderen zijn mijn mooiste cadeau want ze hebben mij doen zoeken naar mogelijkheden om dit leven voor mijn gezin en voor mezelf een stuk makkelijker te maken. We gaan gelukkiger, zorgelozer, en vol zelfvertrouwen door het leven. Dit is mijn missie. Ik wil dat elke moeder de know how krijgt om zo te leven. De do's and don'ts om hun kinderen bewust op te voeden. Investeren deed ik de laatste 3 jaar in mezelf. Ik deed research en volgde verschillende opleidingen. Ik schoolde mij om tot coach op verschillende niveaus en verzamelde giga veel tools die jullie helpen om jullie als moeder en kind in balans door het leven te laten gaan. 

Ik heb de laatste jaren niet stilgezeten:

2009- 2015: Vroedvrouw, N.I.C.U. AZ Sint Jan, 

2016:   Zelfstandige ondernemer, Opstart Praktijk Olivia Jones, vroedvrouw aan huis

2017:  Opleiding Postpartum consulent, Lieve Van Weddingen, Opleiding, Reiki graad 3, Healing

2019:  Opleiding baby massage docent, Docent Hypno Birthing, Toegepaste Kinesiologie

bottom of page